FAQ

Wat is de Juiste afmeting van het springtouw?

Voor de juiste afmeting dien je het touw dubbel te slaan en het recht naar beneden te laten hangen vanaf je oksel tot aan de grond. Het touw dient strak te zijn, dan is het de juiste lengte. Overigens tellen de handvaten niet mee.

 

Waarom touwtje springen ?

Het is goed om je uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid te trainen. Ook is het een erg effectieve manier om af te vallen. Tijdens een goede workout met een springtouw worden meer calorieën verbrand dan tijdens hardlopen of fietsen. Touwtje springen is een intensieve bezigheid. Het word dan ook vaak gebruikt door topsporters gebruikt om hun conditie te trainen. Touwtje springen is een leuke hobby, dus u kunt het natuurlijk ook gewoon doen omdat u het een leuke  bezigheid vind. Dus wilt u uw uithoudingsvermogen trainen, afvallen of touwtje springen voor uw plezier vind hier uw springtouw!

 

Waarom een digitaal springtouw ?

Hanteert u een schema, houd de timer uw tijd bij of het aantal sprongen. Zo kunt u zich volledig concentreren op het touwtje springen. Ook houd een digitale springtouw het aantal calorieën bij die u verbrand.

 

Is touwtje springen een goede manier om af te vallen?

Jazeker! Met touwtje springen verbrand u meer calorieën dan met bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Voor touwtje springen gebruikt u uw hele lichaam, waardoor het een intensieve workout is en u veel vet verbrand.

 

Zitten er verschillen tussen de springtouwen?

Ja in lengte, en materiaal. Lengte kan verschillen, zodat ieder persoon de juiste afmeting heeft. Er zijn verschillende soorten materialen waar het springtouw van gemaakt word, denk aan: touw, leder of kunststof. De handvaten van het springtouw kunnen ook van verschillend materiaal gemaakt zijn.